Meni
0

Nema proizvoda u košarici.

8. svibnja, 2019

Kako izgleda oftalmološki pregled

Prilikom oftalmološkog pregleda specijalist najprije provjerava oštrinu vašeg vida objektivnim određivanjem vrijednosti refrakcije, odnosno pomoću keratorefraktometra.

Za sve vas koji prvi put dolazite na naš oftalmološki pregled, uz pomoć visokokvalificiranih stručnjaka prvo ćete porazgovarati o tome zašto su vam naočale uopće potrebne. Navedeni podatak je ključan jer se oštrina vida na različitim udaljenostima određuje različitim vrijednostima dioptrije.

Trebate li naočale uglavnom za čitanje, njihova će se dioptrija razlikovati od one namijenjene za rad s računalom, jer je knjiga u prosjeku mnogo manje udaljena od oka nego računalo. Isto vrijedi i za dioptrijske naočale za daljinu ili potpuno personalizirane naočale. Potonje su prilagođene svakom pojedincu i imaju dioptriju točno određenu prema njegovim potrebama.

Prilikom oftalmološkog pregleda specijalist najprije provjerava oštrinu vida objektivnim određivanjem vrijednosti refrakcije pomoću keratorefraktometra. Budući da to nije dovoljno za određivanje najprikladnije dioptrije, postoji i mjerenje subjektivnom metodom, odnosno testiranjem leća u različitim vrijednostima, pomoću kojih se utvrđuje točna dioptrija.

Ako ste među onima koji već koriste naočale, poželjno ih je ponijeti sa sobom na pregled. Uz njihovu pomoć moći ćemo izmjeriti staru dioptriju i provjeriti razliku s novom. Naočale mjerimo lensmetrom na kojem očitavamo vašu dioptriju i razmak između zjenica. Potonje je iznimno važno kod centriranja naočala, jer se optički centar mora podudarati s položajem zjenice.

Zakažite termin za oftalmološki pregled bez čekanja u redu >>